Når man skal æde en rotte
er det bedst at begynde
forfra
fra snuden, kværne
kæften, knase
kæbeknogler.
Det er
i orden at spytte
tænderne ud,
ud. Ud med dem,
fortænderne,
de lange
guffejern.
I spisefrikvarteret,
er der aldrig nogen, der vil bytte
madpakke.
Åh, selvom jeg har spyttet
tænderne, spyttet godt i
hænderne
smøget ærmer op,
bare smøget
den, harket slim op, spyttet
langspyt som en vældig
karl og promeneret
langs pyt, uden at få våde
laksko, uden at få våde
øjne. Slå smut med
spegepølsen,
siger du, du melder hele tiden
op. Ned med
rotten! Om lidt skal vi slås med
pelsen, som sætter sig i
tænderne, sætter sig i
respekt, når først man for alvor guffer.
Når man æder Sørens
rotte, den fra
rendestenen, den fra
sidste uge, guffer,
fedter rotten, godt i
grotten
eller dybt i svælget,
skal man være rap,
snip snap snude,
for hulen.
Du skal begynde fra
snuden, skal du,
snyde næsen.
Den er slimet og smager salt som
søsters
nytårskur. Snappe den fra snuden, skal du,
sådan. Netop!
Ellers løber
tiden fra dig, og det hele løber ud i
kloakken igen, den stikker
halen mellem benene.
Aldrig halen først,
når man vil
guffe.
Snottet bare vokser, som var det gødet med
histaminer, ingen aner hvor det kommer fra,
mens man haler ind på rotten,
haler rotten ind,
inhalerer
slimet.
Så er der ingen der vil dele
i det lange
løb.
Rotteræs
er da også et fedt ord,
smækkert,
smæk på
drengen,
og ikke noget
hønsestrik.
Der er ellers noget klamt, uspiseligt ved
sammensatte ord og
noget uforståeligt ved
sammenkogte rotter.
En bleggrøn rotte smager ikke
af ammoniak, som men eller skulle tro.
Ikke kun af ammoniak,
i hvert fald, men smager også lidt
på ordene, før den
æder dem. En rotte æder alt, hvis man ikke
får begyndt fra snuden.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar